Teimme koulussa hyydykekakun ja pitihän sitä sitten kotonakin tehdä.

1367970.jpg

Tarvikkeet:

Pohja:

noin 200 g Digestive keksejä
noin 100 g suolatonta voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa
noin 2 dl tuorejuustoa
noin 1/2 dl marjoja (mustikoita, karpaloita, mustaherukka, puolukka...)
noin 1 dl sokeria
4 tl liivatejauhoa tai -levyjä

Päälle marjoja ja hyytelösokeria.

1367969.jpg

Murenna keksit muruiksi ja sekoita ne voin kanssa. Painele taikina vuoan pohjalle. Itse käytin 28 cm irtopohjavuokaa, mutta taikina ei ihan siihen riittänyt, tein puolitoistakertaisen taikinan. Tästä riittää mainiosta 24 cm vuokaan.

1367968.jpg

Keitä marjat sokerin kanssa hiljalleen, kunnes marjat ovat irrottaneet kaiken mehunsa kattilaan.
Paseeraa marjat ja käytä kakkuun marjojen mehu. Anna jäähtyä.

Vispaa kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sekoita liivate kiehuvaan veteen ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Valmista hyytelösokerista pakkauksen mukaan noin 4 dl hyytelöä.
Laita kakun päälle jäisiä marjoja siten, että koko kakku peittyy ja kaada kuuma hyytelösokerineste marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

1367971.jpg

1367974.jpg

Tämän näköiseksi tulee syöttötuoli ja Zara, kun antaa hänen yksin syödä vadelmapiirakkaa :-))1367980.jpg

1367983.jpg