sunnuntai, 6. huhtikuu 2008
Jälkiruoka kurssilla
Suklaamousse:
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/2 dl maitoa
80 g taloussuklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kiehauta maito ja lisää paloitellut suklaat maidon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan maito-suklaa seokseen koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Hyydytä annoskulhoissa kylmässä. Lopuksi voit koristella esim. suklaalastuilla tai kaakaojauheella.
Uunijäätelö:
Valmis torttupohja
mehua kostutukseen
1 l jäätelöä
5 dl marjoja
Marenki:
5 kpl kananmunan valkuaista
250 g sokeria
Säädä uuni 275. Kostuta torttupohja mehulla. Viipaloi jäätelö, mutta pidä viipaleet vielä pakastimessa.
Laita torttupohjan päälle marjoja.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Nosta jäätelöviipaleet marjojen päälle ja peitä ne marenkivaahdolla huolellisesti.
Laita uuniin noin 3-5 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat hieman väriä.
Tarjoa heti!!
Tässä on omena-kanelikiisselia, jogurtilla kevennettyä kermavaahtoa ja suklaa-fudgekastiketta.
Uunissa paahdettuja hedelmiä.
Filotaikinasta (joka oli minulle aivan vieras ennen kurssia) ja pähkinäsekoitteesta tehty Baklava. Todella makea ja hyvä jälkiruoka.
Crema catalana eli katalonialainen vanukas
Tiramisu
Crepes Suzette Crepit
Kommentit