Olin perjantaina Työväenopiston jälkiruoka kurssilla. Tuli opittua monta uutta ja ihanaa jälkkäriä. Itse tein siellä suklaamoussen ja uunijäätelöä.

1439563.jpg
Suklaamousse:

2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/2 dl maitoa
80 g taloussuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kiehauta maito ja lisää paloitellut suklaat maidon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan maito-suklaa seokseen koko ajan vatkaten.
Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Hyydytä annoskulhoissa kylmässä. Lopuksi voit koristella esim. suklaalastuilla tai kaakaojauheella.

1439579.jpg
Uunijäätelö:

Valmis torttupohja
mehua kostutukseen
1 l jäätelöä
5 dl marjoja

Marenki:
5 kpl kananmunan valkuaista
250 g sokeria

Säädä uuni 275. Kostuta torttupohja mehulla. Viipaloi jäätelö, mutta pidä viipaleet vielä pakastimessa.
Laita torttupohjan päälle marjoja.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Nosta jäätelöviipaleet marjojen päälle ja peitä ne marenkivaahdolla huolellisesti.
Laita uuniin noin 3-5 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat hieman väriä.
Tarjoa heti!!

1439566.jpg
Tässä on omena-kanelikiisselia, jogurtilla kevennettyä kermavaahtoa ja suklaa-fudgekastiketta.

1439568.jpg
Uunissa paahdettuja hedelmiä.

1439571.jpg
Filotaikinasta (joka oli minulle aivan vieras ennen kurssia) ja pähkinäsekoitteesta tehty Baklava. Todella makea ja hyvä jälkiruoka.

1439573.jpg
Crema catalana eli katalonialainen vanukas


1439576.jpg
Tiramisu

1439577.jpg
Crepes Suzette Crepit