Kermainen lohikeitto vie kielen mennessän.



500 grammaa kirjolohipaloja
1 1/2 litraa kalalientä (esim. kalakuutioista)
1 sipuli
noin 7 perunaa
2 dl kuohukermaa
maustepippuria
voita
suolaa
tillisilppua
laakerinlehti

Keitä kalaliemi. Lisää perunat kuutioituina ja sipulit pieniksi pilkottuina sekä kaikki muut aineet, paitsi kala ja kerma sellaisenaan liemeen. Anna hautua miedolla, että perunat kypsyvät lähes kypsiksi. Lisää sitten kalapalat ja kerma ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaan.

Porkkanasämpylät:



4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
50 g voisulaa
9 dl vehnäjauhoja
porkkanoita raasteena maun mukaan (itse laitoin neljä keskisuurta)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja voisula. Alusta jauhot taikinaan.
Kohota hyvin ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Tee sämpylät/patongit.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Jos haluat rapeat kuoret, älä peitä paistamisen jälkeen.