Aina kun löytää hyvän ohjeen, niin on pakko kokeilla. Tosin näitä kokeiltavia, hyviä ohjeita tuntuu löytävän niin valtavasti, että ei millään ehdi kaikkea heti kokeilla.

Tämän ohjeen löysin Yhteishyvän Ruoka-maailmasta 7/08

Helppo kukkakaali vuoka

1 (500 g) iso kukkakaali
100 g savukinkkua (itse käytin pekonia)
1 tlk kolmen juuston ruokakermaa
mustapippuria

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane kukkakaalit ja kinkkukuutiot voideltuun uunivuokaan. Sirottele joukkoon hiukan mustapippuria. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Itse laitoin vielä päälle juustoraastetta.

Täytyy sanoa, että tämä oli parasta mitä olen koskaan kukkakaalista tehnyt!
1681848.jpg

Lainasin kirjastosta Tina Nordströmin kirjan "Tinan tapaan". Pidän hänen tavastaan tehdä ruokaa ja nyt ajattelin sitten kokeilla jotakin. Valitsin suht helpon ohjeen eli

Broilerinrintaa juustotäytteellä ja pekonikääreellä

4 broilerin rintafileetä
4 viipaletta briejuustoa (itse laitoin Philadelfia feta-kurkku tuorejuustoa)
1 nippu timjamia
2 pakettia pekonia
suolaa ja valkopippuria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Suolaa ja pippuroi broilerifileet ja leikkaa niihin tasku. Täytä taskut juustolla ja muutamalla timjaminoksalla. Kiedo 2-3 pekoniviipaletta kunkin fileen ympäri. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Itselläni oli niin isoja rintapaloja, että paistoin niitä noin 40 minuuttia.
1681845.jpg

Oli kyllä hyvää. Tosin justo valui vuoan pohjalle, olisi varmaan ollut parempi käyttää sitä briejuustoa.

1681850.jpg

p.s. Heidi, sitä jäi teillekin huomiseksi ;-)) Ja kakkupohja on uunissa!!