perjantai, 27. kesäkuu 2008
Kanaa juustotäytteellä, pekoniin käärittynä ja pekoni-kukkakaali vuokaa
Tämän ohjeen löysin Yhteishyvän Ruoka-maailmasta 7/08
Helppo kukkakaali vuoka
1 (500 g) iso kukkakaali
100 g savukinkkua (itse käytin pekonia)
1 tlk kolmen juuston ruokakermaa
mustapippuria
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kukkakaalia ei tarvitse esikeittää. Pane kukkakaalit ja kinkkukuutiot voideltuun uunivuokaan. Sirottele joukkoon hiukan mustapippuria. Kaada kerma vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Itse laitoin vielä päälle juustoraastetta.
Täytyy sanoa, että tämä oli parasta mitä olen koskaan kukkakaalista tehnyt!
Lainasin kirjastosta Tina Nordströmin kirjan "Tinan tapaan". Pidän hänen tavastaan tehdä ruokaa ja nyt ajattelin sitten kokeilla jotakin. Valitsin suht helpon ohjeen eli
Broilerinrintaa juustotäytteellä ja pekonikääreellä
4 broilerin rintafileetä
4 viipaletta briejuustoa (itse laitoin Philadelfia feta-kurkku tuorejuustoa)
1 nippu timjamia
2 pakettia pekonia
suolaa ja valkopippuria
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Suolaa ja pippuroi broilerifileet ja leikkaa niihin tasku. Täytä taskut juustolla ja muutamalla timjaminoksalla. Kiedo 2-3 pekoniviipaletta kunkin fileen ympäri. Paista uunissa 20-25 minuuttia. Itselläni oli niin isoja rintapaloja, että paistoin niitä noin 40 minuuttia.
Oli kyllä hyvää. Tosin justo valui vuoan pohjalle, olisi varmaan ollut parempi käyttää sitä briejuustoa.
p.s. Heidi, sitä jäi teillekin huomiseksi ;-)) Ja kakkupohja on uunissa!!
Kommentit