sunnuntai, 20. heinäkuu 2008
Banaanikakku
100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 kypsää banaania
1/2 dl vahvaa kahvia
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Kääntele seos voi-sokerivaahtoon. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne sekä kahvi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista uunin alatasolla noin tunti.
Näyttää vähän "tylsältä", mutta maku oli hyvä. Ja varmaan huomenna vielä parempi. Maistoin nyt kuumana ja kuivakakun maku kyllä paranee "vanhetessaan". Sopivasti tuli kanelin ja banaanin maut esille.
Ohjeessa oli vielä kuorrute kakun päälle, mutta sitä en tehnyt.
Kommentit