Kodin Kuvalehdessä 14/2008 oli paljon hyviä ohjeita. Tänään kokeilin banaanikakkua.

100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 kypsää banaania
1/2 dl vahvaa kahvia


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Kääntele seos voi-sokerivaahtoon. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää ne sekä kahvi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista uunin alatasolla noin tunti.

1747286.jpg

Näyttää vähän "tylsältä", mutta maku oli hyvä. Ja varmaan huomenna vielä parempi. Maistoin nyt kuumana ja kuivakakun maku kyllä paranee "vanhetessaan". Sopivasti tuli kanelin ja banaanin maut esille.
Ohjeessa oli  vielä kuorrute kakun päälle, mutta sitä en tehnyt.