1793987.jpg

Tein tänään ensimmäistä kertaa leipää, aikaisemmin olen aina tehnyt sämpylöitä. Tein taikinasta kolme hiivaleipää, yhden tavallisen, yhden porkkanaraaste-täytteellä ja yhden paahdettua sipulia sisältävän. Sipulileipä oli ehdottomasti parasta!

4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
50 g voisulaa
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja voisula. Alusta jauhot taikinaan.
Kohota hyvin ja vaivaa kimmoisaksi.
Lisää haluamasi mauste (porkkana, sipuli...)
Tein tästä määrästa kolme leipää, mutta olivat aika pieniä, ensi kerralla teen vain kaksi.
Kohotin leipiä vielä puolen tunnin ajan pellillä. Sitten voitelin vehnäjauho-vesiseoksella ja tein viillot pintaan.
Sitten uuniin 200 asteeseen noin puoli tuntia.

1793992.jpg
Yritin ottaa kuvan, jossa erilaiset täytteet näkyisivät. Ylhäällä porkkana, vasemmalla sipulitäyte.

Kyllä uunituore leipä on hyvää. Voi sulaa pinnalle, nam!
Ajattelin, että laitan pakkaseen osan leivistä, mutta eipä tarvii. Tein ruoaksi makkarakeittoa ja kummasti leivät hävisivät keiton kanssa. Enää muutama siivu jokaista. Eipähän tarvitse pakastaa :-))