lauantai, 2. elokuu 2008
Vadelmarahkapiirakka
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä
Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
vadelmia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma, kananmuna ja öljyseos nopeasti sekoittaen. Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).
Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään. Kaada seos taikinan päälle. Ripottele päälle vadelmat. Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.
Piirakka oli todella hyvää seuraavana päivänä jääkapissa lepäämisen jälkeen.
Kommentit