lauantai, 6. syyskuu 2008
Appelsiini-valkosuklaa kuivakakut
Käytän nykyään vain silikonivuokia, kun jotenkin niiden kanssa työskentely on vaivattomampaa. Sinisen ostin jokin aika sitten Tallinasta, maksoi muutamia euroja. Harmi, kun siellä ei ollut muita muotoja kuin tuo perinteinen pyöreä. Punainen on ollut kovassa käytössä, sen ostin Kokkipuodista ja maksoi hiukan enemmän kuin muutaman euron :-)
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
130 g valkosuklaata
puolikas appelsiini
Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää joukkoon lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi taikinaan sulatettu valkosuklaa ja appelsiinin kuorta raastettuna sekä appelsiinin mehu.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Kommentit