Tein kaksi voileipäkakkua, toinen savulohesta ja katkaravuista ja toinen kinkusta.

1882761.jpg
Lohileipä:
Pohjana viisi paahtoleipää (reunat leikattu pois). Kostutin leivät kasvisliemellä.
Täytteiden määrät ovat noin mittoja, maistoin aina välillä!
Ensimmäiseen väliin tuli savulohta pilkottuna, majoneesia (1 dl) , kuohukermaa (0,5 dl), rahkaa (0,5 dl) suolakurkkua pilkottuna ja valutettuna (8 viipaletta), tilliä, mustapippuria, sitruunan mehua.
Seuraavaksi laitoin tummaa paahtoleipää. Taas kostutus ja sitten katkarapuja myös pilkottuna, sulatejuustoa (1 dl), kuohukermaa (0,5 dl), majoneesia (0,5 dl), mustapippuria, sitruunanmehua, tilliä. Päälle vielä yksi kerros vaaleaa leipää ja kostutus.

Kinkkuleipä:
Leipäkerrokset samoin kuin lohileivässä. Laitoin molempiin väleihin saman täytteen eli kinkkusuikaleita pilkottuna, sulatejuustoa (2 dl), rahkaa (1 dl), hiukan majoneesia, mustapippuria.

Annoin leipien vetäytyä yön yli jääkaapissa kelmun alla. Pinnalle levitin majoneesin ja sulatejuuston sekoitetta. Reunoille juustoraastetta ja päälle koristeet.

Tein molemmat kakut samalle pellille ihan vaan siitä syystä, että mahtuvat sitten paremmin jääkaappiin. Juustoraaste tippui pitkin peltiä ja ratkaisin asian siten, että laitoin sitten ihan reilusti juustoraastetta koko pellin reunat täyteen :-))