Viimeksi tekemäni maustekakku oli todella hyvää ja siitä taas innostuin tekemään vielä toisenkin kokeilun. Nyt päätin kokeilla piimäkakkua, kun en ole sitä koskaan tehnyt.

Löysin hyvän ohjeen Merjan leivonta ja askartelusivuilta, joten pakko oli kokeilla.



3 dl piimää
200 g sulatettua rasvaa
2 dl sokeria
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita

Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.

Pakko oli heti kuumana maistaa yksi pala ja hyvää oli. Loput täytyy säästää huomiseksi, sillä kuivakakut ovat ehdottomasti parempia vasta seuraavana päivänä.