Tein Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta päärynä-rahkatortun.
Pohja:
100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk säilykepäärynöitä
Päälle:
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan (22-24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä.
Levitä pinnalle päärynäviipaleet.
Sekoita päälle tulevat aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Paista torttua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä 15-20 minuuttia ja irrota rengas varovasti tortun ympäriltä.
Kylläpä taas oli hyvää!!
Kommentit