Ajattelin tänä vuonna kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä itse Runebergin torttuja ja Perhekerhon sivuilta löysin sopivan helpon ohjeen.

16-18 kpl

    150 g voita tai margariinia
    1 ½ dl sokeria
    2 rkl siirappia
    1-2 tl piparkakkumaustetta tai kaneli-neilikkaseosta
    1-2 tl kardemummaa
    2 munaa
    1 ½ dl maitoa tai kermaa
    1 pss (80-100 g) jauhettuja manteleita
    3 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 tl leivinjauhetta
   

    PINNALLE:
    Hillosilmä: n. 1 dl vadelmahilloa
    Sokerikuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

Annostele Runebergin tortut paperivuokiin    

OHJEET: Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi. Sekoita taikina. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla, ks. kuva vieressä. Paista kypsiksi 175-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia.

Paina kuumiin torttuihin perunankuorimisveitsen tylpällä päällä tai vastaavalla pieni kolo hilloa varten. Annostele jokaiseen koloon teelusikalla pieni määrä vadelmahilloa.
    .
Sekoita desilitraan tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi. Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.