Perjantaisin siivotaan ja leivotaan, niin nytkin. Halusin kokeilla jotakin uutta ja päätin kokeilla Kaarina Roinisen kirjasta "Parhaat kotileivonnaiset" amerikkalaista sitruunatorttua. Onneksi päätin, oli nimittäin todella hyvää. Ajattelin, että sitruunatorttu on hapan, mutta kaikkea muuta. Juuri ihanan makeaa minun makuuni!

Pohja:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet käsin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina mieluiten irtopohjavuokaan (22-24 cm) tai levitä se käsin. Painele taikinaa myös vuoan reunoille noin 2 cm. Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuutin ajan. Pistele haarukalla taikinaan reikiä ja paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista

Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Mittaa täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja hieman kuplii. Vatkaa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte uunista otetun pohjan päälle ja pursota marenkivaahto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa.

Torttu on parhaimmillaan juuri jäähtyneenä!

Äitin leipuriapulainen!

Pienenä se on aloitettava siivous!