Eipä tuottanut Yhteishyvä-lehti (12.09) tälläkään kertaa pettymystä. Cappuccino-suklaakakku vie kielen mennessään. Hiukan samantyyppinen kuin mutakakku, mutta PAREMPI!

14 annosta

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
2 pussia (à 12 g) capuccino-pikakahvijauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus:
1 pussi (12 g) capuccino pikakahvijauhetta
3 dl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua tai vettä (itse laitoin tuplamäärän nestettä)

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa hieman esim. mikrossa ja sekoita joukkoon kaksi pussia cappuccinojauhetta. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja cappuccinoseosta. Sekoita joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota noin 2 l:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ritilällä ennen kumoamista.

Sekoita kulhossa cappuccinojauhe ja tomusokeri ja lisää joukkoon hieman lämmitetty mehu tai vesi. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.
 

Äitin pikkupotilas! Kuumekaan ei ollut esteenä herkuttelulle :-))