Pirkka-lehdestä (12/2009) löytyi toinen herkullinen kuivakakku.


150 g     taloussuklaata
100 g  voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 ps (125 g)   hasselpähkinärouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta


Lisäksi
1 dl kuohukermaa
1 tl  vanilliinisokeria
1 tl sokeria
 hasselpähkinärouhetta

1. Paloittele suklaa lasikulhoon. Sulata mikroaaltouunissa täydellä teholla (700 W) noin 2 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sulan suklaan joukkoon voi nokareina. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa voit kuumentaa seosta mikroaaltouunissa vielä noin 20 sekuntia. Sekoita hyvin.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

3. Sekoitavaahtoon suklaaseos. Lisää pähkinärouheesta noin 2 1/4 dl. Jätä loppu kermavaahdon koristeeksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinan joukkoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.

4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Kakku saa tekeytyä hyvin peitettynä seuraavaan päivään.

5. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Mausta vaahto vanilliinisokerilla ja sokerilla. Siirrä kermavaahto tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

6. Viipaloi kakku vadille. Tarjoa kermavaahdon ja kahvin kanssa.