Sain Suklaaunelmat-kirjan joululahjaksi ja ensimmäinen kokeilu kirjasta oli marmorikakku ja tietysti suklaakuorrutteella, jam, jam!

225 g voita
55 g tummaa suklaata
1 rkl vahvaa kahvia
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoja
2.5 dl sokeria
4 munaa vatkattuna
1 dl mantelirouhetta
2 rkl maitoa
1 tl vaniljauutetta

Kuorute:
125 g tummaa suklaata
2 rkl voita
2 rkl vettä

Sulata suklaa kahvin kanssa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää pehmeä voi, sokeri, munat, mantelirouhe ja maito. Vatkaa hyvin.

Siirrä puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon vaniljauute. Sekoita jäähtynyt pehmeä suklaakahviseos toiseen taikinakulhoon. Laita kumpaakin taikinaa vuorotellen rengasvuokaan ja vedä sitten vartaalla taikinan läpi. Tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa 5 minuuttia ja kumoa sitten kakkuritilälle.

Laita kuorrutteen vesi, voi ja suklaa lämmönkestävään kulhoon poreilevan vesikattilan päälle, jotta suklaa ja voi sulavat. Hämmennä ja kumoa kakun päälle. Anna jäähtyä ennen tarjoiulua.

Suussasulavan suklaista!!!

Niaa ei kannata jättää vahtimatta, jos unohtaa vaatehuoneen oven auki :-))

KARKUUN, ÄITI TULI!!!!!