Pääsiäinen on jo juhlittu, mutta päivityksiä tehdään nyt. Löysin Juhlattaren blogista ihanan pääsiäiskakun ohjeen ja todella kannatti tehdä, maku oli aivan suussasulava!

Pohja :

3 munaa
1 ½dl sokeria
5 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Suklaamousse:

3 kananmunan keltuaista
3 rkl hienoasokeria
2 liivatelehteä
125 g tummaa leivontasuklaata
2½ dl (1 prk) flora vispiä
1 banaani

Hedelmämousse:

4 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
1 prk (125g) Mangososetta
1 prk (125g) Omena-päärynäsosetta
2½ dl (1prk) Flora vispiä

Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne kananmunavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 7minuuttia. Kaada kakku sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja kelmulla ja laita alimmaiseksi jäähtynyt kakkupohja. Viipaloi banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne pohjan päälle.

Suklaamousse:

Laita liivatelehdet kylmään pehmenemään. Vatkaa kananmunan keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Sulata suklaa vesihauteessa. Sulata liivatelehdet pienessä määrässä vettä ja vaahdota flora vispi.

Sekoita sulatettu suklaa munasokerivaahtoon, sekoita suklaamunasokeri vaahto kermavaahdon sekaan ja lisää viimeiseksi liivateseos ohuena nauhana. Kaada suklaamousse banaanien päälle ja nosta vuoka jääkaappiin. Anna kakku jähmettyy ainakin 30 minuuttia.

Hedelmämousse:

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota flora vispi ja lisää sekaan soseet sekä tomusokeri. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan vettä ja kaada ohuena norona moussen sekaan. Kaada hedelmämousse suklaamoussen päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään. Kakku saa hyytyä jääkaapissa ainakin 1 tunnin.