Pirkka-lehdestä poimittu herkullinen torttuohje.

1 ps (125 g) pekaanipähkinöitä
2 banaania
1 rkl sitruunanmehua
2 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1 1/2 dl juoksevaa margariinia

Koristeluun
kanelia ja kaakaojauhetta

Lisäksi
1 tlk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
   

1. Rouhi pähkinät veitsellä. Viipaloi banaanit ja mausta ne sitruunanmehulla.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon.

3. Ota pähkinärouheesta 3/4 dl talteen. Lisää loppu pähkinärouhe taikinaan vuorotellen rasvan kanssa.

4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) ja asettele päälle banaanit. Ripottele pinnalle talteen otettu pähkinärouhe. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Siivilöi tortun päälle kanelia ja kaakaojauhetta. Tarjoa vaniljakastikkeen ja teen kanssa.