Ei kesää ilman tätä todella herkullista kakkua Ruokapirkan ohjeella.

10 annosta

pohja:
150 g voita tai leivontamargariinia
1½ dl sokeria
4 kpl kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa   

marenki:
4 kpl kananmunan valkuaista
2 dl sokeria   

romanovin mansikat:
1 l mansikoita
½ dl sokeria
½ dl appelsiinin mehua
½ dl citrus-likööriä, esim. cointreau (itse en tätä laittanut, silti erittäin hyviä)
2 tl appelsiinin raastettua kuorta   

kermatäyte:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauho keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskeaa. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokerilla. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esim. tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Tämä kuva on ihan pakko laittaa. Minulla oli aina pienenä tukka tämännäköinen, kun heräsin ja äiti sanoi aina, että se on ihan kuin kananpylly :-) Nia on siis ihan äitin tyttö!