Ollaan molemmat Nian kanssa flunssassa kotona, ja mikäs sen flunssan paremmin poistaisi, kun herkut :-)) Niinpä tein tänään omenapaistosta ja suklaamoussekakkua (kuvaa myöhemmin)!

Molemmat on Pirkan paras keittokirja-kirjasta. Kirjassa tosin käytettiin valmista murotaikinaa, minä tein sen itse!

Murotaikina:
125 g margariinia
1½ dl sokeria
 1 kananmuna
 2½ dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa rasva ja sokeri, lisää kananmuna. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu.

Täyte:
1½ kg hapahkoita omenoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
½ sitruunan mehu

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Painele murotaikina voidellun lasisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään kovettumaan.
Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää sitruunanmehu. Kuori ja paloittele omenat ja sekoita ne liemeen. Keitä omenoita sokeriliemessä sekoittaen kunnes ne pehmenevät ja liemi on hävinnyt.
Pistele pohjataikinaan haarukalla reikiä ja levitä omenahiilloke pohjalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon. Pursota kakun päälle marenkiraitoja ja paista vielä noin 5-6 minuuttia.
Meidän kakkuun tuli melko reilut marenkipursotukset, mutta kun marenki on niiiiiiin hyvää, eikä sitä poiskaan raaskinut heittää, niin pursotin sitten ihan reilulla kädellä :-)


Anna piirakan jäähtyä ja nauti!

Tämä oli hyvää! Jopa Mico, joka on tosi ronkeli makeista piirakoista, otti toisen palan!

Tässä hiukan esimakua suklaamoussekakusta :-))