Pirkka-lehdestä löysin kivan ohjeen, tosin nimellä Omena-marenkileivokset, mutta koska vaihdoin täytteeseen appelsiinimarmeladia, niin tokihan nimikin oli vaihdettava :-)

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kevytmaitoa

Marenki
4 valkuaista
2 dl sokeria
3/4 dl mantelilastuja

Täyte
2 (550 g)isoa omenaa (itse tosiaan laitoin appelsiinimarmeladia)
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vispikermaa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

2. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja mausteet. Vaahdota kerma ja sekoita omenaraasteen joukkoon.

4. Jaa marenkilevy kahtia terävällä veitsellä ja irrota puoliskot leivinpaperista. Paloittele molemmat puoliskot 15 ruutuun. Jaa täyte tasaisesti toisen puoliskon ruuduille. Nosta toiset ruudut päälle niin, että marenki jää päälle.

5. Täytä ja tarjoa marenkileivokset saman päivän aikana. Marenkipohjan voit valmistaa aikaisemmin ja pakastaa.