Tuorejuustokakut ovat nyt valloittaneet sydämeni aivan täysin. Yhtenä päivänä kokeilin mangojuustokakkua, aivan taivaallista. Tosin kuvaa en ehtinyt ottaa. Viime viikolla sitten cappuccinokakkua. Kokeilun vuoksi tarkkoja mittoja on mahdoton laittaa, oman maun mukaan :-)

Pohjan teen kakkupohjana, sillä erotuksella, että vehnäjauhojen tilalla käytän hasselpähkinäjauhoa. Tulee todella ihanan pähkinäinen pohja. Eli kolme samankokoista kuppia sokeria, munia ja hasselpähkinäjauhoa. Vaahdota sokeri ja munat ja lisää lopuksi varovasti jauhot sekaan. Paisto 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Itse tein kolmen munan pohjan, joka riitti hyvin 28 cm irtopohjavuokaan.

Täytteenä kaksi Flora vispiä hyvin vatkattuna, kaksi maustamatonta tuorejuusto purkkia, reilu desi tomusokeria (kaakaotomusokeria) ja makua antamaan cappuccinojauhoa. Sekoitin kermavaahdon ja tuorejuuston ja vispasin vielä täytteen kuohkeaksi. Laitoin muutaman liivatelehden, jotta täyte on leikattavissa. Annoin jähmettyä tunin verran jääkaapissa ja sitten päällinen. Sekoitin cappuccinojuomaa maitoon ja lisäsin liivatteita. Sitten vaan täytteen päälle ja yön yli jääkaappiin.

Ihanan kuohkea ja sopivasti cappuccinon makuinen!