Tein muutama päivä sitten elämäni ensimmäiset Macaron-leivokset. Niistä ei todellakaan kuvaa otettu, roskiin meni koko satsi. Kaikki, mikä vain voi mennä pieleen, meni :-)) No, ei mitään, harjoitusta - harjoitusta. Eilen ja tänään onnistuivat vaihtelevasti. Oranssit onnistuivat tosi hienosti, samoin ruskeat. Oikealla paistamattomat oranssit, ja kuten näkyy, niin väri pysyi suhteellisen hyvin vielä paiston jälkeen.

Vaaleanpunaisissa väri ei pysynyt paiston jälkeen (ylimmällä tasolla).

Oranssit värjäsin elintarvikeväreillä, punaisiin ja ruskeisiin käytin mansikka- ja kaakaotomusokeria. Täytteinä on sekaisin omenahilloa, appelsiinitäyte, lime curdia, suklaa-banaani mössöä :), toffeeseos-vaniljatuorejuusto.

Taikinan perusohje löytyy kirjasta Pariisilainen macaron-leivos:

60 macaron-kuorta eli 30 kpl valmiita pieniä leivoksia.

100 g munanvalkuaista (n. kolme kananmunaa)
110 g mantelijauhetta (n. 2,5 dl)
200 g tomusokeria (n. 3 dl + 2 rkl)
25 g sokeria (n. 2 rkl)

Valkuaiset tulisi erotella jo edellisenä päivänä, itse erottelin aamulla ja leivoin illalla. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri huolellisesti keskenään. Valmista marenki sekoittamalla valkuaiset ja sokeri. Vaahdon tulee olla erittäin kuohkea. Väriaine kannattaa sekoittaa valkuaisvaahtoon. Yhdistä manteli- ja tomusokeriseos valkuaisvaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kumilastalla nostellen. Pursota pellille noin kahden euron kokoisia ympyröitä. Anna levätä ja kuivahtaa huoneenlämmössä noin 45 minuuttia, jotta niihin muodostuu rapea kuori.

Paista 150 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä todella hyvin, ennenkuin irrotat leivinpaperista.

Täältä löytyy todella kattava infopaketti macaron-leivoksista!