Maukkaita valkosuklaa muffinseja. Ohjeen löysin Hunajasuun blogista. Tein virheen siinä, että en painanut suklaata kokonaan taikinan sisälle, ja se hiukan paloi uunissa. Eli kannattaa muistaa painaa suklaa kokonaan taikinan sisälle. Taikinasta tulee noin 15 kpl.

1303269.jpg

100 g voita
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
n. 2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoa
15 kpl valkosuklaapalaa

  1. Laita uuni 225 asteeseen.
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisä maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna kiehua.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen rasva-maitoseoksen kanssa vaahtoon. Kuiva-aineseos kannattaa siivilöidä taikinaan.
  4. Täytä paperivuoat taikinalla. Täytä vuoat vain 3/4, ei siis ihan täyteen. Laita jokaiseen vuokaan valkosuklaapala, työnnä se taikinan sisälle.
  5. Paista uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia.
  6. Halutessasi voit koristella paistetut muffinsit esim. värjätyllä tomusokerilla ja nomparelleilla.
1303312.jpg