Muistaakseni jo kerroinkin, että koin rakkautta ensi silmäyksellä viime viikolla palsternakan kanssa. Siitä tuli heti ensi maistelun jälkeen suurinta herkkuani. Nyt tein sitten piirakan, jossa on palsternakkaa ja lohta. 1357608.jpg

Pohjana käytin taas valmista voitaikinaa.

Täyte:

2 palsternakkaa
1 sipuli
150 g kylmäsavukirjolohta
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
valkopippuria
2 kananmuna
2 rkl CremeBonjour katkaraputuorejuustoa
2 dl kermaa

Valmista täyte. Kuori ja leikkaa palsternakat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia ja palsternakkaviipaleita
siinä 3-5 minuuttia koko ajan käännellen.
Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Laita täyte taikinan päälle.
Sekoita kananmuna, tuorejuusto ja kerma.
Kaada seos piiraan päälle.
Kypsennä piirasta 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.