Kylläpä nousi tarjoilijoiden työn arvostus tänään. Opettelimme kattamaan ja siivoamaan pöytiä. Ei ole helppoa viedä kuumia lautasia ruokailijoille useita samassa kädessä. Varsinkin, kun tuntuu, että kädet on aivan liian pienet siihen työhön. Nyt vaan täytyy harjoitella kotona ja toivoa, että ei riko kovinkaan montaa lautasta :-)). Sain myös huomata, miten erilaisia lautasliinan taittelemisia pystyy tekemään ja itse asiassa aika helpostikin.

Kokeilin tehdä rahkapiirakkaa, ja löysin monia hyviä reseptejä, mutta päädyin tähän, joka löytyi kotikokki.net sivulta. Lisäsin ohjeeseen vadelmat, koska niitä oli pakkasessa.

1352650.jpg

Pohja:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä
 
Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
vadelmia
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kerma, kananmuna ja öljyseos nopeasti sekoittaen. Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään. Kaada seos taikinan päälle. Ripottele päälle vadelmat. Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.