Listalla oli suolaista:
- pienet lohivoileivät (Heidin ja minun tekemät) (ohje)
- savukalakolmioleivät
- täytetty munakasrulla (ohje)
- italialainen salaatti
- riisi-broilerisalaatti
- sipulipiirakka
- tiramisu (Heidin ja minun tekemät) (ohje)
- omena-inkiväärikakku (ohje)
- mansikka-jogurttijätelö
- marjapiirakat
- hedelmädippi
- rusina-kaurakakut
Lohileivät 12 kpl:
160 g graavilohta
3 rkl punasipulia hienonnettuna
3 rkl tilliä hienonnettuna
tilkka sitruunamehua
pippuria
12 ruisleipäviipaletta
Hienonna kala mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä loput aineet mukaan.
Ota ruisleivästä muotilla kiekkoja. Nosta täytettä lusikalla leipäpalojen päälle.
(Me pidimme muottia leipäpalan päälä ja täytimme leivät, näin saimme täytteen pysymään sististi leivän päällä samanmuotoisena kuin leipä).
Koristele sitruunanviipaleella ja tillinoksalla.
Savukalakolmioleivät
Munakasrulla
Munakaspohja:
6 munaa
6 dl rasvatonta maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
Täyte:
300 g kinkkusuikaletta
2 dl kevytkermaviiliä tai ranskankermaa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet.
Kaada seos leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 20-30 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte hieman jäähtyneelle pohjalle ja kierrä rullalle. Tarjoa kylmänä tai lämmitettynä.
Halutessasi ripottele päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa juuri ennen tarjoilua.
Italialainen salaatti
Riisi-broilerisalaatti
Sipulipiiras
Tiramisu
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1,5 dl vahvaa, kylmää kahvia
2 rkl amarettoa/konjakkia/kahvilikööriä
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta, vähärasvaista
1 tlk maitorahkaa
100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 dl makeutusjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 20 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon samalla varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille. Paista noin 5-10 minuuttia.
Sillä aikaa valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä täytteen muut aineet ja sekoita kermavaahto viimeisenä joukkoon.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
Leikkaa pohja kahteen osaan (meillä oli niin pieni vuoka, että leikkasimme pohjan kolmeen osaan) ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
Kostuta vuossa oleva pohjalevy.
Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle, nosta toinen pohja päälle,
kostuta ja levitä loppu täyte. Peitä varovasti foliolla ja anna vetäytyä mieluiten seuraavaan päivään.
Poista folio ja sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta.
Omena-inkiväärikakku
Kakkutaikina:
3 dl omenaa karkeana raasteena
1 limetin raastettu kuori
75 g pullomargariinia
1,5 dl rasvatonta maitoa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl vaniljasokeria
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 munaa
2 dl sokeria
Väliin ja päälle:
1 prk kevytvispikermaa
1 prk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl makeutusjauhetta
1/2 tl inkivääriä raasteena
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kuori ja raasta omenat. Pese limetti kuumalla vedellä hyvin. Raasta limetin vihreä kuori ohuelti ja sekoita omenaraasteeseen.
Sekoita juoksevan margariinin joukkoon maito ja inkivääri.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi.
Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon vuorotellen rasvaseoksen kanssa. Sekoita viimeiseksi joukkoon omenaraaste.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Halkaise kakku. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja muut ainekset. Levitä kakun väliin ja päälle.
Koristele kakku limen kuorisuikaleilla.
Marjapiirakat
Hedelmädippi
Rusina-kaurakakut
Kommentit