perjantai, 23. toukokuu 2008
Pomperipossaa ja itsetehtyä mehua
Jotta ei olisi liian terveellinen iltapala, niin tein sitten Micon ja Heidin painostuksesta myös pomperipossaa eli mokkapaloja. Olisi kiva kuulla, mitä kaikkia nimiä tästä superherkusta käytetään ja käyttääkö joku muukin Pomperipossa-nimeä. Itse olen saanut ohjeen noin 20 vuotta sitten luokkakaveriltani ja siitä asti se on meillä kulkenut pomperipossana!
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaota
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
Kuorrutus:
125 g margariinia
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaota
5 rkl kylmää kahvia
2 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja sekoita se taikinaan.
Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista kuorrutus. Sulata margariini ja sekoita muut aineet joukkoon.
Anna pohjan jäähtyä hetken ja kaada kuorrutus päälle.
Halutessasi laita karkkirakeita päälle.
Kommentit