Löysin lehdestä (en enää muista mistä) ohjeen, jota ajattelin kokeilla. Ohjeessa luki näin:

Maista kerran. Rakastat ikuisesti.

Ja pitää kyllä paikkansa, aivan taivaallisen hyvää!


200 g keksejä
50 g voita sulatettuna
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush-rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
kiehuvaa vettä

400 g marjoja (käytin mansikoita)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua (itse en laittanut mehua ollenkaan, kun käytin pakastemarjoja, ja niistä tuli niin paljon nestettä)

Murenna keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjale. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon Marianne rouhe ja rahka. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen vaahtoon ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat sokerin kanssa tehosekoittimessa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita liivateseos survottujen marjojen joukkoon ja nostele marjaseos hyytyneen rahkaseoksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Maistiainen, ole hyvä!