Siskolle herkkuja!

Vanilliiniboston-kakun tein peruspullataikinalla.

5 dl    maitoa
50 g   hiivaa
1        kananmuna
2 dl    sokeria
1 rkl   kardemummaa
1 tl     suolaa
15 dl  vehnäjauhoja
200 g margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon kananmuna, sokerija mausteet.  Lisää osa jauhoista taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi lisäämällä vähitellen loput vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa taikinakulhon reunoista.


Kohota taikinaa lämpimässä paikassa, kunnes se lähes kaksinkertaistuu tilavuudeltaan. Leivo taikinasta pullia leivinpaperille ja peitä ne leivinliinalla. Anna kohota noin puolituntia.


Voitele ennen paistamista kananmunalla.

Tein noin 20 korvapuustia, väliin laitoin voita, kanelia, sokeria ja vanilliiniikastiketta. Paistoin bostonkakun 200 asteessa noin puoli tuntia.

Hyydykekakun tein tällä ohjeella, mustaherukoita sisällä ja vadelmia päällä.