Melkein joka kerta, kun postilaatikosta tipahtaa Yhteishyvä-lehti, niin se tietää leipomista. Ja niin tänäänkin. Jostain syystä tuosta lehdestä löytyy joka kerta aivan ihania ja helppoja ohjeita. Tänään kokeilin mustikkajuustokakkua:


Pohja:
150 g margariinia
0.5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.

Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Lisää lopuksi mustikat varovasti käännellen täytteeseen.

Taputtele taikina jauhoitetuilla käsillä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. Parasta yön yli viileässä levänneenä!