Ah, aina niiiiiin hyviä vanilliinipitkoja ja Micon suurinta herkkua - hedelmäkiisseliä!

Pitkot (2 kpl)

25 g hiivaa
75 g voita
2,5 dl maitoa
3/4 dl sokeria
0,5 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 dl vanilliinikastiketta

Voitelu:
1 muna
sulatettua voita
sokeria

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva ja maito 37 asteeseen. Sekoita hiiva tilkkaan maitorasvaseosta. Lisää loppu liemi, sokeri ja suola.
Lisää jauhoja koko ajan sekoittaen. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 6 osaan. Kauli palat ja levitä niille täyte. Letitä kaksi pitkoa. Kohota pitkoja 30 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Voitele valmiit pitkot voisulalla ja ripottele sokeria pinnalle.

Hedelmäkiisseli:

Sekoitin kylmään mansikkamehuun perunajauhoja purkin ohjeen mukaan. Nopea kiehautus ja sitten sekaan pakastemansikoita, sekahedelmäpurkki, säilykemandariinejä ja lopuksi banaanit. Oman maun mukaan sokeria!