Tällä kertaa Pirkka-lehti yllätti. Toinen toistaan herkullisempia ohjeita, joista tänään tuli kokeiltua piimäkakkua ja salaattia. Olen etsinyt semmoista kunnon vanhanajan ihanaa piimäkakkuohjetta ja nyt se löytyi. Todella herkullista.

Tässäpä ohjeet suoraan Pirkan sivuilta:

MUMMUN PIIMÄKAKKU



(25 viipaletta)

200 g leivontamargariinia tai voita
6 dl    vehnäjauhoja
2 dl    sokeria
2 tl     soodaa
1 tl     neilikkaa
1 tl     kanelia
1 tl     inkivääriä
3 dl    rusinoita (laitoin yhden purkillisen, noin 1 dl)
3 dl    piimää

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).

2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.

Päälle laitoin vielä kermavaahtoa...


HALLOUMIJUUSTOSALAATTI

(Alkusalaattina 6:lle, pääruokana 3:lle)

1 (n. 100 g)     punasipuli
1 ruukku         rooman- eli romaine- tai jääsalaattia
1/2 dl             tuoretta oreganoa
4                    tomaattia
1/2 (n. 200 g) kurkkua
1 dl                 oliiveja
2 pkt (à 250 g) halloumijuustoa viipaloituna
1 rkl                neitsytoliiviöljyä
mustapippuria
Kastike
2 rkl     neitsytoliiviöljyä
1 rkl     balsamiviinietikkaa
1 rkl     vettä
1/4 tl    suolaa
mustapippuria


1. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta salaatti. Revi se laakealle vadille. Säästä muutama oksa oreganoa koristeeksi ja leikkaa loput salaatin joukkoon.

2. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Levitä ne salaatin päälle. Lisää oliivit ja sipuliviipaleet salaatille.

3. Viipaloi halloumijuusto, kuivaa palat talouspaperiin ja paista pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Nosta juustoviipaleet salaatille ja rouhi päälle mustapippuria.

4. Sekoita kastike ja lusikoi salaatin päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Kuvassa ei näy oliiveja syystä, että ne olivat edelleen jääkaapissa :-))