Mico täytti 12 vuotta jo 23.9, mutta leirikoulun takia synttäreitä vietettiin vasta nyt. Päivänsankari toivoi kakkuun mahdollisimman vähän kermavaahtoa ja päälle mandariineja. Väliin mansikoita survottuna.

Tuulihattuja kokeilin tehdä jo muutama viikko sitten, muutamaan kertaankin :-), mutta aina oli liian löysä taikina. Halusin nimittäin pursotusjälkien näkyvän vielä paiston jälkeenkin. Nyt sitten löysin sopivan paksun taikinan Pirkan sivuilta.Täytteenä on lohta ja kinkkua.

Ihanat raidat!

Lohitäyte:
savulohta
ruohosipuli tuorejuustoa
puolikas kermaviili
pari ruokalusikallista majoneesia
tilliä
sitruunamehua
mustapippuria

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään.

Kinkkutäyte:
valkosipuli tuorejuustoa
puolikas kermaviili
pari ruokalusikallista majoneesia
pilkottua maustekurkkua
mustapippuria

Pursotin täytteet halkaistuihin tuulihattuihin.

Pullataikinasta tein neljä pitkoa, kaksi vanilliinitäytteistä ja kaksi voi/kaneli/sokeri täytteellä. Lopusta taikinasta tein voisilmäpullia.

Pitkot tein koulussa oppimalla tavalla, eli kaulataan taikina, levitetään täyte. Rullataan ja sitten saksitaan :-) Käännetään joka toinen oikealle ja joka toinen vasemmalle.

Mico halusi myös kaneliässiä ja ehdottomasti nakkipiirakoita. Kun oltiin koulussa "muutama" pellillinen pursoteltu pikkuleipiä, niin nyt se jo sujui huomattavasti paremmin kuin ennen. Harjoittelemalla oppii :-))

Piti vielä tehdä appelsiinin makuisia pikkuleipiä, mutta aika loppui kesken, joten appelsiini jäi odottamaan seuraavaa kertaa!

Puuttuvat appelsiinipikkuleivät :-)

Äitin kullannuput ja mummun murut!