En oikein tykkää siitä perinteisestä omenapiirakasta, kun omenat jotenkin kuivuu siihen pinnalle ja maistuu kovilta suussa :-), joten keksin sitten kokeilla tämmöistä muunneltua omppupiirakkaa ja onneksi kokeilin, oli todella herkkua. Ihanan mureaa ja märkää!

Pohjana sama, mitä olen monessa piirakassa käyttänyt, helppo ja hyvä:

Pohja:

100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk rahkaa
2 dl vanilliinikastiketta
vajaa purkki kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:

omenaviipaleita
fariinisokeria
kanelia

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan (22-24 cm) pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Päälle omenaviipaleet, fariinisokeria sopivasti ja kanelia.

Paista torttua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä 15-20 minuuttia ja irrota rengas varovasti piirakan ympäriltä.

Tämä piirakka on ehdottomasti parasta vasta seuraavana päivänä!