Tosiaan tänään tuli tehtyä myös suklaamoussetorttua. Tämäkään kakku ei pettänyt herkuttelijan makunystyröitä, MUTTA... Aivan liian löysäksi jäi, joten ensikerralla laitan ehdottomasti liivatetta joukkoon, vaikka sitä ei tässä ohjeessa ollutkaan. Pohja oli todella hyvä, ihanan pehmeä. Olen usein tehnyt hyydykekakkuja keksipohjalla ja niiden huonous on juuri se pohjan kovuus. En ole tykännyt siitä yhtään. Nyt siis löysin ihanan pehmeän pohjan erilaisille hyydykekakuille :-)

Mutta ohjeeseen:

Pohja:
150 g mantelimassaa
2 valkuaista
1 kananmuna
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Moussetäyte:
200 g taloussuklaata
2 keltuaista
3 dl vispikermaa
(kannattaa kokeilla liivatetta)

Koristeeksi:
kaakaojauhetta
vadelmia (kirjassa oli mansikoita, mutta suklaamousse vaatii ehdottomasti minun mielestäni vadelmat)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Raasta mantelimassa. Vatkaa valkuaiset, muna ja mantelimassa tasaiseksi taikinaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita keltuaiset ja 0,5 dl kermaa keskenään ja vatkaa seos hiukan jäähtyneen suklaan joukkoon. Vatkaa loppukerma vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti jäähtyneeseen suklaaseokseen. (Lisää liivatteet.)

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään 2 tuntia. Koristele!

Oli ihan pakko ottaa kuva jo ennenkuin yritin irroittaa kakkua vuoasta, koska olin ihan varma, että se valuu kokonaisuudessaan pöydälle, hah hah!! Siinä olisikin ollut kuvattavaa!

Hyvin se kasassa pysyi, mutta kuten näette, niin leikatessa ei saanut siistiä jälkeä, vaan mousse valui....

Ja sitten piristystä jokaiselle pikkuriiviön äidille ja miksei muillekin :-)) Näin meillä aloitettiin tämä aamu:

Löysin siis Nian sängystä paperinpaloja, hups nehän ovatkin tapetin riekaleita!! Ilemisesti neiti ei olekaan heti nukahtanut, vaan on löytänyt pienen kolon tapetista ja ajatellut hiukan suurentaa sitä! Äidin hirviö riiviö!!!!!

Voi taivas, että osaa olla viattoman näköinen pieni riiviö :-)

Nia oli ilmeisesti sitä mieltä, että on aika vaihtaa tapetti, johan nämä ovatkin olleet pari kuukautta seinällä!