Jottei tämä ihan makean ahmimiseksi menisi, niin piti tehdä jotain suolaistakin. Tosin nämä oli tarkoitus viedä huomenna illanistujaisiin, mutta koska en sinne pääse, niin pakko ahtaa omaan suuhun :-(

Samaisesta kirjasta, mistä porkkanakakkukin, löytyi tuulihatturullat. Olen tehnyt ns. tavallisia tuulihattuja, mutta kiva oli kokeilla myös rullana. Tästä määrästä tulee siis yksi rulla!

125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 munaa
1/2 tl leivinjauhetta
2-3 rkl silputtua tilliä tai persiljaa

Kalatäyte:
1 prk tuorejuustoa
200 g savulohta
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
1-2 rkl silputtua tilliä
1-2 dl kermaa

Kinkkutäyte:
1 prk tuorejuustoa
200 g keittokinkkua
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
1-2 rkl silputtua persiljaa
1-2 dl kermaa

Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää leivinjauhe ja tillisilppu.
Levitä seos tasaisesti leivinpaperille uunipannuun. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa levy varovasti voipaperin päälle ja anna jäähtyä hyvin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjalle tasaisesti ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan maustua ja vetäytyä jääkaapissa voipaperiin ja muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka.
Leikkaa rulla viipaleiksi.