Jälleen kerran vinkkinä Annelta, uusi omena-kaneli marmeladi :-) Itse kun en juurikaan noista joulutortuista välitä, niin ajattelin kokeilla sitä pikkuleipien sisään ja hyvää oli!

Eli murotaikina

1 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria tai kanelia

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen rasva.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Kaada jauhot toiseen kulhoon ja lisää leivinjauhe sekä mausteet joukkoon, sekoita hyvin.
Lisää jauhoseos vähitellen muun taikinan joukkoon ja sekoita hyvin.
Voit halutessasi asettaa taikinan jähmettymään jääkaappiin, tällöin taikinaa on helpompi käsitellä.
Kauli taikina vähissä erin, taikina löystyy todella nopeasti. Piparkakkumuotilla haluttuja kuvioita.
Paista 200 asteessa ylätasolla n. 10 min.

Käännä joka toinen pikkuleipä nurinpäin ja pursota täyte heti kuumana. Aseta toinen puoli päälle ja pyörittele sokerissa. Parasta on erikoishieno sokeri.

Osan tein niin, että otin pienellä sydämellä keskustan pois, mutta sitten oli vaikea saada täyte leviämään tasaisesti, kun se tuppasi tulemaan reiästä ulos :-)