tiistai, 19. helmikuu 2008
Vanilliinipitkot
25 g hiivaa
75 g voita
2,5 dl maitoa
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl vanilliinikastiketta
Voiteluun voisulaa ja sokeria
Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva ja maito 37 asteeseen. Sekoita hiiva tilkkaan maitorasvaseosta. Lisää loppu liemi, sokeri ja suola. Lisää jauhoja koko ajan sekoittaen. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
Jaa taikina 6 osaan. Kauli palat ja levitä niille täyte. Letitä kaksi pitkoa. Kohota pitkoja 30 minuuttia. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Voitele valmiit pitkin voisulalla ja ripottele päälle sokeria.
Kommentit