Uusi kokeilu herkkuiltapalaksi! Mantelimassalla voidellut ritarit. Ohje löytyi "Glorian paras ruokakirja"-kirjasta, vuodelta 1996 :-))

Kirjassa tosin leivät voideltiin marsipaanilla, minä vaihdoin manteliin.
Ohje on neljälle.

4 viipaletta paahtoleipää
50 g marsipaania/mantelimassaa

1 kananmuna
2 dl maitoa
mantelilastuja (itse käytin mantelirouhetta)

Kastike:
pakastevadelmia
vadelmahilloa (käytin boysenmarjahilloa)

Notkista marsipaani/mantelimassa vedellä niin, että pystyt sivelemään tahnalla leipäviipaleet. Vatkaa muna, lisää maito ja hitunen suolaa. Kääntele leivät muna-maidossa ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
Survo vadelmat ja sekoita joukkoon hilloa. Makeuta sokerilla oman maun mukaan. Levitä kastike lautaselle.
1824840.jpg

Halkaise joka lautaselle leipäviipale. Aseta leipien väliin/päälle jäätelöpallo ja muutama vadelma koristeeksi. Sirottele vielä tomusokeria siivilän läpi.

1824841.jpg

Itselläni ei ollut jäätelökauhaa, joten en saanut hienoja jätskipalloja, pikemminkin jätskikasoja :-). Mutta ei se makua haitannut.

p.s. Muistan jonkun blogista lukeneeni kommenteista, kun joku ihmetteli, että "Syödäänkö teillä tosiaan makeita iltapaloja?" Jos sama kaveri sattuu tänne eksymään, niin vastaan jo nyt, että kyllä, kyllä meillä joskus syödään myös makeita iltapaloja, ja voi että ne ovatkin sitten makeita ja hyviä ;-))