Samasta lehdestä taas herkkuohje!

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
125 g margariinia
2 rkl kylmää vettä (itse laitoin neljä, että sain taikinamaista)

Täyte:
1 kg omenoita
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1,5 tl kanelia
1/4 tl suolaa

voiteluun maitoa ja pinnalle sokeria

Sekoita jauhot, sokeri ja suola monitoimikoneessa. Lisää kylmä rasva pieninä kuutioina ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Sekoita täytteen aineet keskenään. Voitele (halk. 26 cm) syväreunainen piirasvuoka. Ota taikinasta 1/3 ja kauli ohueksi levyksi. Nosta vuoan pohjalle. Painele taikina tiiviisti pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä. Kaada täytteen aineet vuokaan ja peitä kaulitulla lopputaikinalla. Leikkaa piirakan keskelle pieni reikä. Voitele maidolla ja ripottele pinnalle sokeria.

Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin tunti. Peitä tarvittaessa foliolla.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Piirakka oli todella ihanan täyteläisen pehmeää sisältä. Kuori hiukan kovettui reunoista, olisi voinut olla hetken aikaa vähemmän uunissa. Todella herkullista, kannattaa kokeilla!