Samasta Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku" tein myöskin porkkana-ananaskakun.

1568909.jpg

12 palaa

Pohja:

3 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1 dl auringonkukkaöljyä
2 keskisuurta porkkanaa kuorittuna, keitettynä ja soseutettuna
1 dl kookoshiutaleita
1 tlk (140 g) ananasmurskaa

Kuorrutus:

25 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Koristeluun ananaskirsikoita.

Vuoraa leivinpaperilla tai voitele 24 cm kakkuvuoka.
Vispaa kananmunien rakenne rikki. Mittaa munien pälle kuivat aineet ja kasvisöljy. Sekoita hyvin. Lisää porkkanasose, pähkinät, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 190 asteessa uunin alaosassa noin tunti, kunnes kakun reunat ovat irronneet vuoan reunoista.
Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa leivinritilän päälle.
Sulata päälliseen tuleva rasva, jäähdytä sitä hiukan ja sekoita joukkoon tuorejuusto nokareina. Lisää tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä hiukan ja levitä kuorrutus kakulle.
Koristele ananaskirsikoilla.