Taas jälleen kerran hyvä resepti Yhteishyvä-lehdestä. Todella maukas. Tosin väriä olisi saanut tulla pintaan enemmän, mutta ei ehtinyt, kun oli kiire bussiin ja mummun luokse :-)

1241198568_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1241198582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Pohja:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
150 g margariinia

Väliin 400 g säilykepäärynöitä

Kuorrutus:

75 g margariinia
1 dl sokeria
100 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää sulatettu margariini ja maito, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta varovasti sekoitellen.

Valuta päärynät ja kaada ne puolikypsän pohjan päälle. Levitä päälle kuorrutus. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

Wappupäivää juhlittiin siis toscakakun merkeissä!

1241198928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e