Innostuin tänään kokeilemaan Bebe-leivoksien tekemistä Ei makeaa mahan täydeltä-blogin ohjeella. Onnistuivat ihan hyvin, tosin en vielä maistanut, ajattelin antaa kuorrutteen kovettua rauhassa huomiseen ja sitten maistelen. Tein 10 vaaleanpunaista ja 10 mokka-Bebeä. Ulkonäköä täytyy vielä parantaa ristiäisiä ajatellen. Nyt osasta tuli vähän "suttuisia".
Pohjat:
100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja
Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g voita tai margariinia
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.
Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen täytteeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.
Täytä jäähtyneet pohjat vaniljatäytteellä.
Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.
Mokka-Bebet täytin cappuzino-moussella. Ostin cappuzino-jauheen johon piti lisätä vain maito. Kuorrutteeseen lisäsin kahvia antamaan väriä.
Kommentit