Tein sunnuntaina mummulle sinisen kääretortun, oli ihan hyvää, nam, nam! Hammastikut ovat kuljetusta varten ;-)

822378.jpg

Pohja:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
- sokeria pinnalle

Täyte:

n. 2 dl hilloa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada taikina uunipellille leivinpaperille. Paista kypsäksi 225 º uunin keskitasolla n. 6-8 minuuttia.

Käännä valmis torttupohja pohjapapereineen toisen samankokoisen leivinpaperin päälle, jolle olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä hetki. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi varovasti pohjasta.

Levitä täyte ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Anna jäähtyä ja koristele karamellivärillä värjätyllä kermavaahdolla ja nomparelleilla.