Uudessa Kotiliedessä nro 17 oli herkullisen näköinen ohje ja päätin kokeilla. Tyttäreni, joka tuli kylään, oli sitä mieltä, että ei kyllä tule syömään, ja uhkaili tilata pizzaa. Nähtyään ruoan hän sanoi, että äiti, sulta täytyy kieltää noi lehdet, että et tee mitään tämmöistä erikoista enää :-)) Suostui kuitenkin maistamaan ja yllätys, yllätys tykkäsi kovastikin. Ulkonäkö vain oli hiukan erilainen ja kun tiesi, että kastikkeessa oli kesäkurpitsaa, palsternakkaa ja porkkanaa, niin ennakkoluulot olivat niin kovat. Onneksi maistoi!

1926853.jpg


4 annosta

300 g jauhelihaa
1 sipuli
100 g palsternakkaa
200 g kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
4 dl voimakasta lihalientä
1-2 rkl tomaattipyrettä
pippuria
paprikajauhetta
soijakastiketta
2 rkl ruskeaa suurustetta
basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja palsternakka.
Hienonna porkkana, palsternakka ja kesäkurpitsa monitoimikoneessa tai raasta ne.
Kuullota sipuli öljyssä ja siirrä sivuun.
Ruskista jauheliha. Lisää sipuli sekä muut kasvikset ja anna nesteen haihtua.
Lisää lihaliemi, mausteet (paitsi basilika) ja tomaattipyree ja hauduttele 15-20 minuuttia.
Lisää basilika ja suuruste, tarkista maku ja tarjoa pinaatilla höystetyn perunasoseen kanssa.

Itse tein perunasoseen perunoista ja parsakaalista.

Vähän erilaista kuin aina tuttu jauhelihakastike ja spagetti tai muussi.