maanantai, 22. syyskuu 2008
Vähän erilaista jauhelihakastiketta ja parsakaalimuussia
4 annosta
300 g jauhelihaa
1 sipuli
100 g palsternakkaa
200 g kesäkurpitsaa
1 rkl rypsiöljyä
4 dl voimakasta lihalientä
1-2 rkl tomaattipyrettä
pippuria
paprikajauhetta
soijakastiketta
2 rkl ruskeaa suurustetta
basilikaa
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja palsternakka.
Hienonna porkkana, palsternakka ja kesäkurpitsa monitoimikoneessa tai raasta ne.
Kuullota sipuli öljyssä ja siirrä sivuun.
Ruskista jauheliha. Lisää sipuli sekä muut kasvikset ja anna nesteen haihtua.
Lisää lihaliemi, mausteet (paitsi basilika) ja tomaattipyree ja hauduttele 15-20 minuuttia.
Lisää basilika ja suuruste, tarkista maku ja tarjoa pinaatilla höystetyn perunasoseen kanssa.
Itse tein perunasoseen perunoista ja parsakaalista.
Vähän erilaista kuin aina tuttu jauhelihakastike ja spagetti tai muussi.
Kommentit