Löysin mukavan ohjeen Mimmin keittiöstä, ananaskeikauskakku.

Vuoan pohjalle:
margariinia vuoan voiteluun
½ - 1 dl fariinisokeria
hyvin valutettuja ananasrenkaita 1 pieni prk


Taikina:

100 g rasvaa
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen:

- voitele kakkuvuoka rasvalla, laita pohjalle paksumpi kerros
- laita fariinisokeri vuoan pohjalle
- ja sen päälle ananas
- vatkaa kakkutaikinan rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, yhdistä siihen munat ja keskemään sekoitetut kuivat ainekset ja levitä taikina hedelmien päälle vuokaan varovaisesti, jotta koristeet pysyvät paikoillaan
- paista kakkua noin +175 asteeessa 30-40 minuuttia, tarkista kypsyys keskeltä
- anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja kumoa sitten varovaisesti vadille

 

Aina ei jaksa mennä sänkyyn nukkumaan, välillä on kiva nukahtaa sohvalle :-))